Sokat kísérleteztél már te is, hogyan készíts tökéletes termékfotót otthoni körülmények között?

Valóban nem egyszerű a feladat, azonban nem lehetetlen.
Három fontos dolgot kell megtanulnod, ami hozzásegít téged a jó minőségű termékfotó elkészítéséhez.

 • Használd ki a fényképezőgéped, mobiltelefonod beállítási lehetőségeit

  Egy okostelefon kamerája is ad olyan beállítási lehetőségeket, melyek segítségével javíthatsz a termékfotó minőségén. A fényérzékenység állításával (ISO) például a kép szemcsés jellegén javíthatunk. Általában a gépek ISO200 értékkel fotóznak, mely alacsony fényérzékenységet jelez, azonban elkerülhető lesz így a zavaró hatások megjelenése. Javasoljuk a legalacsonyabb értékre (ISO100) beállítást, ezzel érhető el a legtisztább változat.

   

 • Fehér háttér használata kötelező

  Bármilyen terméket is fotozzunk, a tökletes minőségű otthon készült tárgyfotó eléréséhez elengedhetetlen a fehér háttér. Ennek oka, hogy a fényt a fehér szín veri vissza a legjobban. Ha nagyobb tárgyat fotózunk, akkor ne használjunk több papírdarabból álló hátteret, mert akkor a képen látszik majd a lapok törése, találkozási pontja, mely zavaró lesz. Célszerű tekercsben kapható fehér papírt a termék alá tennünk. Fontos arra is figyelni például egy csillogó vagy visszatükröződő tárgy esetében (ékszer, mobiltelefon, stb.), hogy szórt fénnyel történjen a megvilágítás. Mobiltelefon fotózásánál például, helyezzük a készüléket egy fehér lapra, majd az átellenes oldalához állítunk egy másik fehér lapot, mely visszatükröződik a kijelzőn. Így fotózzuk a gépet, előtte tisztogassuk meg a fényes, csillogó, tükröződő részeket.

 • Készítsünk fotósátrat házilag

  A legjobb eredmény eléréséhez szükségünk lesz egy otthoni fotósátorra, fotódobozra, melybe a terméket behelyezve optimális körülményeket tudunk létrehozni. Használhatunk erre a célra egy papírdobozt, melynek a tetejét eltávolítjuk. A belsejét fehér papírral béleljük ki, ügyeljünk arra, hogy az alja és a hátulja egy lappal legyen fedve, ne törjön meg a papír. A dobozba helyezett tárgyakat oldalról tudjuk lámpákkal megvilágítani. Ezek lehetnek csiptetős vagy asztali lámpák, nem szükséges külön vakut vásárolnunk.