A Black Friday – Fekete Péntek idén november 28. napjára esik, ebből az alkalomból rengeteg webáruház akciók tömkelegét hirdeti meg. Te se feledd el ezt a dátumot, hiszen erre a napra az interneten vásárlók többsége már előre készül.

Egyre többen tudják, hogy a Fekete Pénteken sokkal olcsóbban, vagy ingyenes kiszállítással tudják megvásárolni az áhított terméket.

Az Egyesült Államokból indult hagyomány, ma már hazánkban is egyre nagyobb ismertséget kap, a vásárlók készülnek az akciókra. Ezzel a nappal hivatalosan is elkezdődik a karácsonyi szezon, a kereskedők számára indul a hajrá.

Miért hívják ezt a napot Black Friday-nek? Először az 1869-es pénzügyi válság elnevezése volt, majd később 1966-ban terjedt el a használata igazán, utalva az előző évben  Philadelphiában történt hatalmas forgalmi dugóra, mely a belvárosi boltokhoz siető vásárlók miatt következett be. A helyi rendőrség nevezte el Fekete Pénteknek a hálaadást követő napot.

Általában ezen a napon vásárolják meg offline és online boltokban a karácsonyi ajándékot az emberek, de sokan azért vesznek rengeteg dolgot nyomott áron, hogy később az interneten továbbadhassák. Hiszen vannak vásárolók, akiket pont a az alacsony árak miatti vevőtömeg rettent el és nem ezen a pénteken veszik meg az ajándékokat.

Amerikában elsősorban a játékok és az elektronikai cikkek a legkeresettebbek, ezért ezek az árucikkek a legolcsóbbak ilyenkor.

A tavalyi statisztikai adatok szerint közel 3 milliárd dollár  forgalmat bonyolítottak le az online boltok ebben az időszakba. Ez a korábbi időszakhoz képest 2,3%-os  növekedést mutat, amit remélhetőleg az idei évben felülmúlhatnak a webshopok. Hazai adatok kifejezetten erre a napra nem állnak rendelkezésre, de a magyarországi webáruházak egyre többen hirdetnek akciókat a Fekete Pénteken, így valószínűsíthető a forgalomnövekedés.

Sok áruház már tegnap, azaz november 21-én meghirdette a Fekete Péntek napját, így előrehozták a kedvezményes vásárlás lehetőségét. Az Extreme Digital által meghirdetett 24 órás akció rengeteg érdeklődőt vonzott. Hogy mi lett az akció eredménye, azt a következő cikkünkben olvashatod, tanulságos!!!